A FÉRFI MINDEN REGGEL FOGTA A KALAPÁCSOT, ELMENT ÉS CSAK ÉJJEL TÉRT VISSZA. 22 ÉVVEL KÉSŐBB MINDENKI FELFEDEZTE, HOGY MIT TETT férfi kalapács utat vájt

Érdekes

Egy borzalmas tragédia késztette erre.

Hirdetés

Dashrath Manjhi egész életében egy kis faluban élt Indiában feleségével, Falgunival. Nem volt sok pénzük, de nagyon szerették egymást és boldogok voltak.

Hirdetés

Ig_ktkqTURBXy8yODViMTE1OGVlZjY5MDA5MTUxNzk2NTcyZjFmMjdhOC5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Egy nap Falguni súlyosan megbetegedett, és egyértelmű volt, hogy doktorhoz kell mennie. Dashrath és felesége elindultak gyalog a legközelebbi városba, amely 50 mérföldre volt. Mentek, amilyen gyorsan csak tudtak, de az út alattomos volt, és meg kellett kerüljenek egy hegyet, hogy az orvoshoz eljussanak.

Sajnos, Falguni nem élte túl az utat.

Dashrath számára hatalmas volt a veszteség, hogy elvesztette feleségét. Fogalma sem volt, hogyan lesz képes tovább élni ezzel az érzelmi fájdalommal.

Nem sokkal később fájdalmában és haragjában kitervelt valamit. A következő napokban összegyűjtötte hozzá azokat az eszközöket, amire szüksége lesz.

Ez a terv csillagászati ​​méreteket ölt. Elhatározta, hogy meggyőződik arról, hogy senki más nem fog hasonló sorsra jutni, mint a felesége. Bár óriási terv volt, valójában meglehetősen egyszerű – elhatározta, hogy utat fúr a hegybe!

Ő itt Dashrath fia, aki megmutatta az eszközöket, amit az apja használt…

Nap mint nap a szomorúság motiválta, Dashrath fáradhatatlanul ásott. Elhatározta, hogy segít a falujának, és meggyőződik arról, hogy szebb jövő vár rájuk.

Az eltökéltségének az eredménye lélegzetelállító: egy olyan átjáró, amely 25 láb magas, 30 láb széles és 300 láb hosszú!

Minden hajnalban 22 éven keresztül a férfi eltűnt fent a hegyen. És minden este visszatért a falujába fáradtan és kimerülten.

Ez egy rituálé volt a számára, és ezt a haláláig, 2007-ig csinálta.

Huszonkét évvel azután, hogy Dashrath elkezdte ezt a hihetetlen projektet, a falusiak végre megértették, mit csinált ennyi ideig.

2DTktkpTURBXy9iZjc3YTlkZTU0Y2RjMmNiZDA0ZTNmN2Q5NjhlMmQzNi5wbmeRlQLNAmwAwsM

Dashrath csodálatos eredménye teljesen átalakította mindenki életét a falujában, valamint a környező falvakban élő emberekét is. Az út a legközelebbi városba egykor 50 mérföldvolt – most már csak 3! Az emberek, akik egykor szinte teljesen el voltak vágva a várostól, most már elérik az orvost, az iskolákat, az üzleteket és a gyárakat egy óra alatt gyalog.

(Harmonikum)

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?