Az asszony minden nap rézpohárból ivott. Rengeteg betegségből kigyógyult!

Színes

A réz létfontosságú nyomelem, melyre – igaz csak kis mennyiségben – életünk végéig szükségünk van ahhoz, hogy szervezetünk jól működhessen. Testünk nem képes az előállítására, magunknak kell tehát gondoskodnunk az utánpótlásáról.

Hirdetés

A réz az emberiség által legrégebben ismert fémek egyike. Gyógyító erejét szintén évezredek óta ismerik és használják. „Az emberek régebben rézedényekben tartották frissen az ivóvizet, és az ételeket is ilyen edényben készítették el. Ezen kívül a legkülönbözőbb kultúrákban viseltek rézékszereket.

Hirdetés

Az egyiptomiak hieroglifáikban az Örök Élet szimbólumával jelölték a rezet. Baktérium és vírus ellenes hatásának felfedezése sem új keletű dolog. Ezért is bizonyult rendkívül hasznosnak a rézkilincsek használata a kórházakban.

A gyógyító vörösréz

Rendkívül fontos szerepet játszik a kötőszövetek felépítésében és karbantartásában, ezért nélkülözhetetlen a csont, az ízületek, a bőr és a haj számára is. A cinkkel és a C-vitaminnal fontos együttest alkot a bőr rugalmasságáért felelős elasztin előállításában, így segítve a bőr megújulását. Leegyszerűsítve bőrünk a réznek köszönheti rugalmasságát. Elősegíti a mész beépülését csontjainkba, támogatja a csontképződést, ezáltal csökkenti a csontritkulást, de az egészséges fogakhoz is elengedhetetlen. Hozzájárul az egészséges ízületek és idegek kialakulásához, csökkenti a test savasságát, meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat és növeli az energiatermelést. A réznek ezeken túl a vas hasznosulásában is fontos szerep jut.

Tehát fogd kedvenc réz bögrédet, igyál belőle minél gyakrabban, hogy egészségesebb legyél!

Azonnali fájdalomcsillapítás

A vörösréz általános fájdalomcsillapító hatással rendelkezik, melyet testünk enzimein keresztül fejt ki. Ezen felül izomlazító hatása is van, tehát képes megszüntetni a fájdalommal együtt járó izommerevséget, aminek köszönhetően jelentősen csökken a fájdalom.

Mit tesz a réz a szervezettel:
– serkenti az agyműködést
– megnyugtatja az ízületeket
– serkenti az emésztőrendszert
– megöli a baktériumokat
– segít helyreállítani a pajzsmirigy működését
– erősíti a hajat (különösen ritkuló haj esetén kell rézhiányra gyanakodni)
– megszépíti a bőrt

A vörösréz karkötő ereje

Bizonyos ételek, mint a szárazbab és borsó, a teljes kiőrlésű búza, a szilva, a tengeri halak, vagy a rákok tartalmazzák ezt a létfontosságú nyomelemet. Azonban a hiány pótlását nem lehet csupán ezek fogyasztásával megoldani. Szükségünk van rá, hogy egyéb módon is hozzájuttassuk szervezetünket.

Egyik megoldás lehet a vörösréz karkötő viselése. Ily módon a réz a testtel érintkezve rendkívül hatékonyan szívódik fel. Akkor sem szabad megijednünk, ha elszíneződik a bőrünk alatta, ez ugyanis a réz felszívódásának a jele, ami kimondottan réthiányra utal. Ilyenkor ajánlatos tovább folytatni a karperec viselést.

Hirdetés