Bemutatták az új Trabant modelljét! Mindössze 1,4 millióba fog kerülni!

Érdekes

Bemutatták az új Trabant modelljét! Mindössze 1,4 millióba fog kerülni! A bejelentés szerint februártól lehet majd hazánkban is megvásárolni a Traban új modeljét, ami első ránézésre nagyon hasonlít egy mini-re. A különlegessége az autónak, hogy mindössze 1,4 millióba fog kerülni egy felszereltebb modell!

1000_contemporary-kitchen_20151028_153129

A sajtóanyag szerint a lítion-ion akkumulátorral szerelt, 1050 kilogrammos elektromos Trabant végsebessége 130 km/óra, hatótávolsága pedig 160 kilométer lesz. A jogtulajdonos cég második autónak szánja az nT-t, adataik szerint a városban közlekedők – őket célozzák meg – átlagosan egy-egy napon ötven kilométert tesznek meg. A négyszemélyes kiskocsit otthoni konnektorról egy éjszaka, vagyis nyolc óra alatt lehet feltölteni. A cég azt állítja, hogy egy nyolcórás teljes töltés alatt – németországi árakkal kalkulálva – csupán egyetlen eurónyi áramot fogyaszt majd a jármű, vagyis mintegy 270 forintból képes 160 kilométert megtenni.

Nézd meg a videónkat!

 

2009-re rekreálták a Trabantot, ami a Frankfurti Autószalon kiállítás legígéretesebb üdvöskéje volt. A tömeggyártást 2012-re tervezték, befektetők hiányában azonban meghiúsult az elektromos retro Trabi elképzelés. A felröppent hírek szerint a Volkswagen a Genfi Autószalonon mutatná be a kicsikéjét, amihez egy hibrid változatot is esedékesnek tartanak. A gyártást még idén megkezdenék, az első modellek pedig 2016-ra gurulnának ki.  Hihető, vagy hihetetlen másfél éven belül kiderül, van-e még aktualitása egy ilyen retro slágernek a piacon, vagy inkább meghagyják az utókor szimbólumának, ami „döcög és pöfög, hú, de kafa.”

forrás: mindenegybenblog.hu

Szólj hozzá