Botrány! Az ENSZ növelni akarja a migránsok számát!

Hírek

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa nagyobb nemzetközi szolidaritást kér Olaszország iránt az ország partjait az év eleje óta érő nagy menekült- és migránshullám miatt.

“Tragédia, ami a szemünk előtt Olaszországban zajlik. Csak a múlt héten 12 ezer migráns, illetve menekült érkezett az ország partjaihoz, és becslések szerint az év eleje óta 2300 ember veszett a Földközi-tengerbe” – állapította meg Filippo Grandi szombaton Genfben kiadott közleményében, majd hozzátette: ezeknek a migránsoknak a megmentése és a velük való törődés nem lehet kizárólag Olaszország problémája.

Leginkább és elsősorban ez egy nemzetközi probléma, amelyre összehangolt és közös regionális megoldást kell találni. Még csak a nyár elején tartunk, ráadásul nem kezdődött el semmilyen közös akció, így mást nem is tehetünk, mint hogy várjuk a további tragédiákat a tengeren – írta.

Grandi szerint Európának elkötelezettebbnek kellene lennie, és növelnie kellene a legálisan befogadandó emberek számát.

A nemzetközi közösségnek pedig egyebek között csökkentenie kellene a migrációs nyomást, a gyökereinél próbálva orvosolni azt, jobban kellene védenie az úton lévőket, és küzdenie kellene az áru- és embercsempészet ellen.

Ismeretes, az év eleje óta 83 ezer 650 ember érkezett az olasz partokhoz, ami csaknem 20 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Olaszországban csaknem 200 ezer migránst tudnak elhelyezni a rendelkezésre álló menekültszállásokon, de ezek majdnem mind megteltek már.
forrás: 888.hu

Szólj hozzá