DÖBBENETES TITOK DERÜLT KI HITLERRŐL

Színes

Most kerültek nyilvánosságra vatikáni iratok, amelyek szerint a náci Németország vezére, Adolf Hitler őrült tervvel próbálta megkaparintani az irányítást a katolikus egyház fölött.

Eddig csak pletykálták, de a Vatikán lapja, a L’Osservatore Romano immár bizonyítékokkal is szolgált: Hitler egy különlegesen kiképzett SS kommandóval akarta elraboltatni XII. Piusz pápát.

XII. PIUSZT SOKAN “HITLER PÁPÁJÁNAK” GÚNYOLTÁK, PEDIG A FÜHRER ELLENSÉGET LÁTOTT BENNE / FOTÓ: AFP

Brit és amerikai kémjelentések szerint mindezt azzal próbálta volna igazolni, hogy csak így tudja megóvni a katolikus egyházfő biztonságát.

1944 telén egy Giovanni Battista Montini nevű pap – a későbbi VI. Pál pápa – vitte meg a hírt a tervről a Vatikáni Múzeum igazgatójának, Bartolomeo Nogarának. A Daily Mail beszámolója szerint a két férfi elhatározta, hogy kialakítanak egy rejtekhelyet a vatikáni könyvtárban,ahol a pápa meghúzhatja magát a németek érkezésekor.

A VATIKÁNI KÖNYVTÁRBAN AKARTAK KIALAKÍTANI EGY REJTEKHELYET A PÁPÁNAK A SZENTATYA HÍVEI / FOTÓ: AFP

Úgy tervezték, 2-3 napot is eltölthet ott a Szentatya, amíg a szövetségesekkel kapcsolatban álló Montini hívására meg nem érkeznek az amerikaiak, hogy kimentsék őt a nácik markából.

Bartolomeo Nogara 2014-ben halt meg, és a tervezett emberrablásról írt feljegyzései csak most kerültek napvilágra. Azért is érdekes az emberrablás terve, mert több történész is“Hitler pápájának” nevezte Piuszt, azzal vádolva őt, hogy nem tiltakozott erélyesen a zsidóüldözések ellen.

HITLER AZ UTOLSÓ PERCIG RAGASZKODOTT A HATALMÁHOZ / FOTÓ: AFP

A hatalmához az utolsó percig ragaszkodó Hitler az emberrablással Karl Wolffot, az olaszországi SS erők főparancsnokát bízta meg, de végül sosem adta ki a parancsot rá.

forrás:http://kiskegyed.blikk.hu/

Szólj hozzá