EBBEN A PÉKSÉGBEN DOLGOZTAM. A FIZETÉSEM NEM KAPTAM MEG, ÉS LELKILEG TÖNKRE TETTEK

Érdekes

A neve Dóri! Dóri Pékség

Talán két hónapja megosztottuk veletek egy lány kálváriáját a Dóri Pékség tulajdonosával. A lánynak és barátjának rendőrt kellett hívni, hogy ne fajuljon tettlegességig a felmondása.

Most egy újabb a kedves női névről elnevezett pékségről osztott meg velünk egy rémtörténetet S. N.
Richard Smith: Szeretnék minden dolgozni vágyó emberkét figyelmeztetni, a Dóri Pékség” nevezetű üzletről. A párom ideiglenesen munkahelyet keresvén beadta az önéletrajzát ebbe az üzletbe is, mivel láttuk, hogy eladót keresnek. Amikor bementünk az pékségbe és mondtuk, hogy érdekelné az álláslehetőség, habozás nélkül fel is vették”.
– Már holnap jöhetsz is dolgozni

Az elején semmi baj nem volt azt leszámítva, hogy kicsit gyanús volt, hogy semmiféle munkaszerződés nem volt (bejelentés igen). Az első pár napban még teljesen rendben is volt minden, majd érkezett a hidegzuhany. Első probléma: 9-10 óra munka alatt egyetlen szünetet sem lehet tartani (se ebéd, se semmi). Ezt még le lehetett nyelni. A második probléma: nem beszélgethetsz az emberekkel, nem lehet nálad a telefonod (és itt nem a chatelgetős telefonozásról beszélek, hanem arról, hogy ha valami fontos dolog miatt hívnak is, akkor sem veheted fől a telefont, nem is lehetett a zsebedbe), ha 10 percnél tovább volt bent valaki a pékségben, az üzlet tulajdonosa (aki nem magyar származású természetesen) kiküldött, mondván, hogy ez nem kocsma, és hasonlók.
A harmadik probléma: ha valami nem tetszett a főnöknek, lekezelő, embertelen módon beszélt az ott dolgozókkal, köztük a párommal is.
Ahogy teltek a napok, láttam, hogy egyre jobban elkeseredik és rombolódik szét a lelki világa…
Addig fajult ez az egész, hogy a hó vége előtt besokallt és mondta, hogy ezt nem bírja, nem tudja tovább tolerálni. Amit meg is értettem teljes mértékben. És itt jön a legfontosabb, és a legnagyobb probléma. Mikor a felmondásra került a sor, a főnök az irodában kijelentette, hogy akkor el lehet menni, de pénzt nem fog kapni.
Rengeteg próbálkozás és eltelt hét után sikerült megkapni a fizetése felét!

Azóta ígéretek sorozata telt el és a másik felét azóta se kapta kézbe. És mivel nem értünk el semmit, ezért legalább eljuttatom ezt a kis történetet a lehető legtöbb emberhez, hogy más ne járhasson így.
Szóval, ha embertelen körülmények között szeretnél dolgozni, és a fizetésedre se vágysz annyira, illetve szeretsz 3:30-kor kelni, akkor csak ajánlani tudom.
Más esetben óva intenék mindenkit!
Köszönöm, hogy elolvastad, remélem páran meg is osztjátok, hogy minél több emberhez eljusson!!!

Szólj hozzá