Évtizedekig fizette a TB-t becsületesen és most ezt kapja a kórházban a beteg

Színes

Nincs meleg étel, az ebédről a helyszínen készült olvasói fotók, melyeket a kórházban ápolt betegek felháborodott hozzátartozói küldtek, jól mutatják mit kap ma egy beteg, ha kórházba kerül, miután évtizedekig becsülettel fizette a TB-t…

Hirdetés

T. Lászlóné (69) hétfőn esett át epekő eltávolításon. A nővérek úgy tájékoztatták a betegtársaival együtt, hogy melegételt nem fognak kapni az ittlétük alatt, átszervezés miatt.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban ugyan van büfé, de ott is csak péksütemények vannak. A konyhában jelenleg semmiféle élet nincs.

Hirdetés

A különbség reggeli és ebéd között

A kórházban a betegek azt mondták, az ebédet az különböztette meg a reggelitől, hogy a kockasajthoz és a fura kencéhez négy szelet kenyér volt kettő helyett.

Megkerestük, nem nyilatkozott

Dr. Kanász Gábor Főigazgató főrovost is megkerestük az ügyben, de az MTI-nek kiadott közleményen felül nem kívánt nyilatkozni portálunknak:

A kórház közleményt adott ki, miszerint az esztergomi Vaszary Kolos Kórház augusztus 1-jétől várhatóan egy hétig, miután az intézmény szerződést bontott az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt.-vel, várhatóan egy hétig nem lesz meleg étel.

Állítólag speciális szendvics van – kaptunk róla fotót…

Ezt írta közleményében a kórház: A következő egy hétben a hideg élelmezés keretében a pépes étrendet igénylő betegeknek speciális tápszert, joghurtot és magas kalóriatartalmú, kenyérre kenhető táplálékot biztosítanak, amelyet dietetikus állít össze a betegek betegségének megfelelő módon. A hideg élelmezésnél sem egyszerű szendvicset kapnak a betegek, hanem dietetikus által összeállított, speciális szendvicseket, gyümölcsöt – közölték.

_sdktkqTURBXy9kZTM1OWE0N2I1NjY2OWQ3NmI0OWNkZTAyZmRmZjkxMS5qcGVnkZUCzQJsAMLD CFqktkqTURBXy8zMjkzMzA5MDQ5ZDkzY2UwOTEyY2I0MDM0N2EyMjBiYS5qcGVnkpUDAG_NBqTNA7yTBc0DFM0BvA

Ezt, a “dietetikus által összeállított, speciális szendvicset” kapta olvasónk / Fotó: Olvasóriporter

A szerződésbontást egyébként a kórház szerint a Hungast Zrt. kezdeményezte, majd végül közös megegyezéssel szűnt meg a kontraktus. A Hungast Zrt. rendkívül rövid határidővel vonul ki a kórházból, a jelenlegi átmeneti időszakban az intézmény hideg élelmet biztosít a betegeknek – közölte a kórház.

Mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére.

 

A kórház szerint szerint ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg élelmet a betegeknek, így várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani az intézmény a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

Hirdetés