EZÉRT MONDOTT NEMET FRIDERIKUSZ HAJDÚ PÉTER AJÁNLATÁRA

Színes

Budapest — Nemet mondott Friderikusz Sándor Hajdú Péternek. Az ATV-n dolgozó producer egy műsorötlettel akarta újra képernyőre csábítani a tévés legendát, azonban ez – egyelőre – nem sikerült.

– Azt gondolom, hogy nagyon nagy luxus, amit a szakma megenged magának azzal, hogy Friderikusz Sándor jelenleg nincs képernyőn. Van egy igazán neki való műsorötletem, nem politikai, nem is bulvár, de ennél többet nem akarok róla mondani – mondta a Blikknek Hajdú Péter, miután a 24.hu interjújából kiderült, hónapokkal ezelőtt már kopogtatott egyszer Fridi ajtaján, de akkor nem született megállapodás.

– Egy külföldi projektre hivatkozott akkor, de az ajánlatom még mindig áll – mondta Hajdú.

A két nagyágyú kapcsolata viharos. Hajdú 2015-ben megnyerte Fridit egy produkcióra, az Összezárva Friderikusszal a TV2-n került műsorra. A nézettség ugyan szárnyalt, ám a közös munka megszakadt, mert a műsorvezető négy nappal a felvétel előtt szerződést bontott Hajdú cégével, és távozott a csatornától.

FRIDERIKUSZ EGY KÜLFÖLDI PROJEKT MIATT NEM KÉRT AZ ÖTLETBŐL /FOTÓ: TV2

 Ennek én ittam meg a levét – mondta Hajdú korábban. Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, Hajdú Péter 3,8 mil­liót követelt Friderikusztól. Szerinte ugyanis a stáb és a díszletek is készen álltak a forgatásra, amikor ő lemondta a munkát, így kártalanítani kellett a kollégákat.

– Továbbra sem értek egyet Sándor akkori döntésével – magyarázta a producer, majd hozzátette, azóta sem jutottak ebben közös álláspontra, de megbeszélték, nem foglalkoznak többet ezzel a témával, kibékültek, így elméletileg a közös munkának sem lenne semmi akadálya.

– Nem foglalkozom a múlttal, Sándort a legjobb tévésnek tartom, emellett kedvelem is – mondta az Esti Frizbi műsorvezetője. Lapunk Friderikusz Sándort is megkereste a lehetőséggel kapcsolatban.

– Minden dolgom fontosabb most ennél – válaszolt a Blikknek Friderikusz, nyitva hagyva így a kérdést Hajdú ajánlatára.

Tavaly óta nincs képernyőn

A Friderikusz című műsor 2013 szeptemberében indult, és összesen 260 adást élt meg az ATV-n. A nézők utoljára ebben a beszélgetős, közéleti produkcióban láthatták Friderikusz Sándort, aki így 2016 óta semmilyen televíziós munkát nem vállalt. Legtöbb csatornájától haraggal vált el, így a tévés legenda lehetőségei is limitáltak a visszatérésre.

Szólj hozzá