Főzés a mosogatógépben?? Elsőre hatalmas őrültségnek hangzik, de aztán kicsit utánanéztünk

Érdekes

Egyre több háztartásban üti fel a fejét az új mánia: a mosogatógépben való főzés! Elsőre csak a homlokunkat ráncoltuk, amikor meghallottuk ezt. “Mekkora baromság” – gondoltuk magunkban. Aztán kicsit utánajártunk a dolognak, és tényleg működik!

Merthogy a mosogatógépben magas hőmérsékletű víz kering, amit mindenki megtapasztalt már, aki frissen akart kiszedni egy tányért a gépből, miután az végzett a mosással. Bár nem olyan magas a víz hőfoka, mint főzésnél, de kellően magas ahhoz, hogy hosszabb hőmérsékleten elkészülhessenek a fogások. Minden háziasszony álma ez: nemcsak a mosogatást, hanem a főzést is elvégzi helyettünk ez a csodás gép! Arról nem is beszélve, hogy ezzel áramot/gázt is spórolunk, tehát mindeközben rettenetesen környezettudatosak is vagyunk.

Lisa Caselli több év kísérletezgetés után írta meg könyvét, “Főzés a mosogatógépben” címmel, amelyben kizárólag olyan receptek találhatóak, amelyeket mosogatógépben lehet elkészíteni. És működik: a fogások finomak, tökéletesen megfőttek és egészségesek. Őrület, nem?

Ebben a videóban egy komplett menüsort tesztelnek le, hústól a zöldségeken át a desszertig minden egyszerre készül, mosogatás közben. Ki tudja, egyszer talán mi is kipróbáljuk?

Szólj hozzá