Franciaországban ezt kapják a kontinensfoglalók…

Színes

Közel hatezer migránst telepítettek ki idáig a calais-i Dzsungelből. Nagy részüket Franciaország egyes városaiban szétosztották, néhányuk igen előkelő környezetbe került.

Hirdetés

A Bordeaux melletti kisváros, Talence nagylelkűen felajánlotta, hogy befogadja a Calais-ból kitelepített migránsokat. Méghozzá nem is akárhova helyezték el az illegális bevándorlókat, hanem egyenesen a város kastélyába.

Sokkal jobb ez itt, mint Calais. Hiába van rossz állapotban a kastély, nagyon élvezzük a várost”

Hirdetés

– mondta az egyik elefántcsontparti migráns, aki szerint egyelőre minden rendben van a mostani lakóhelyén, a kastély kertjében található konténerekben, hisz nincsenek verekedések és késelések, mint voltak rendszeresen Calais-ban.

A kastély kertjében elszállásolt migránsok többsége szudáni, eritreai és afgán, akik a tervek szerint pár hétig lesznek a konténerekben.

A város felkérte a helyi orvost, hogy vizsgálja meg őket, aki megállapította, hogy többük erősen alultáplált, mivel a kikötővárosban korábban az alapvető élelmiszereket sem kaphatták meg.

Számos kamionra próbáltam felmászni, ám mindig megtaláltak. Nem tudtam eljutni Nagy-Britanniába, holott az volt a célom, hisz ott vannak a barátaim. Nem akartam Franciaországban maradni, mégis most muszáj. Választhattam egy kisváros és Bordeaux közt, végül utóbbit választottam, mert az nagyobb”

– mesélte életútját a Chakka néven bemutatkozó elefántcsontparti illegális bevándorló.

Egyelőre a lakosok barátságosak velük, ám több francia város már jelezte korábban, hogy nem hajlandóak befogadni migránsokat és elítélik a migránsok szétosztását.

forrás: 888.hu

Hirdetés