Ha megtudod miért zokog az anya a képen, a te szíved is összeszorul majd

Színes

Több ezer ember szívét dobbantotta meg ez a gyönyörű történet, ami a kép mögött van. A fotót az édesanya töltött fel, aki a képen is szerepel.

 

” Látjátok ezt a pillanatot? A képen a fiam látható, és egy olyan kutya, aki autista gyerekeket rehabilitál, és segít nekik beilleszkedni az emberek közé.
A kisfiam olyan autista, aki nem szereti, ha hozzáérnek, vagy valaki a szemébe néz. A legtöbb autista gyermek ilyen egyébként, és ezért is döbbenetes, hogy önakaratából odabújt a speciális kiképzést kapott kutyához, és élvezte, ahogyan fekhelyéül szolgál. Ha tudnátok, hogy mióta vártam ezt a pillanatot, hogy a fiam elinduljon azon a rögös úton aminek a célkeresztjében az áll, hogy megölel magához és megszeretget.. ”

 

A kedves olvasó talán el sem tudja képzelni, hogy az autista gyerekek agyában mi játszódhat le, de a képen látható fiú minden esetben, amikor az édesanyja meg akarja ölelni pánikrohamot kap. Számukra az érintés, a közelség, a szeretet nagyon idegen dolog, és egyáltalán nem vágynak rá, sőt. Az autizmus nem betegség, ez csupán egy furcsa fejlődési szakasz, amely rendkívül sok munkával szinte teljesen meggyógyítható. A kutyák rengeteget segítenek ebben – is..

forrás

Szólj hozzá