• csü. ápr 25th, 2024

Ezt üzente Soros György Magyarországnak!

Rövid üzenetet küldött Soros György sajtósa a Népszabadságnak.

“A közelmúltban a magyarországi médiában megjelent beszámolók félremagyarázták Soros György nézeteit az európai migrációs válságról és a lehetséges megoldásokról”- reagált Orbán Viktor pénteki kijelentéseire a milliárdos üzletember sajtósa.

„A magyarországi ellenzék ereje elmarad a Soros György által finanszírozott magyarországi szervezetek politikai befolyásától. Ez háttérhatalom. Nem választotta meg őket senki, mégis folyamatosan politikai befolyásra törekednek” – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Közben a Magyar Idők arról cikkezik, hogy Soros a Clinton-kampány fő finanszírozója: Hillary Clintont több mint hétmillióval támogatta, mert őt tartotta a legalkalmasabbnak az elnökségre pályázók közül.

A lap írása szerint Soros György a Demokrata Párt várható elnök-jelöltjének a legnagyobb támogatója, a pénz jelentős részét alapkezelője biztosította.

A nem kampánycélú finanszírozásban Soros György komoly összegeket adott a Center for American Progress vezető liberális agytröszt részére: a Magyarországon is jelen lévő Nyílt Társadalom Intézeten keresztül évente dollármilliókkal támogatja a demokratákhoz, illetve a Clinton házaspárhoz kötődő szervezetet – írja a Magyar Idők.

A lap felidézi, hogy az amerikai választási kampányban nemrég elhangzott: Clinton visszahozná férjét a politikába, mégpedig a gazdaságirányításra.

Sajtóértesülések szerint Soros azt tervezi, hogy további ötmillió dollárral támogat egy – főleg spanyol ajkú – bevándorlók választási részvételét ösztönző szervezetet, amely 400 ezer új választót akar szerezni a Demokrata Párt számára – írta a Magyar Idők.

Forrás: nol.hu