• csü. ápr 25th, 2024

FRISS !! Repülőgépet térítettek el Ciprus légterében !

Eltérítették és Cipruson leszállították az EgyptAir légitársaság Alexandriából Kairóba közlekedő belföldi járatát kedd reggel. A ciprusi hatóságok attól tartanak, hogy bomba is van a gépen. A gépeltérítő először elengedte a túszul ejtett gyerekeket és a nőket, majd végül a többi utast is.

Eltérítették az EgyptAir Alexandria-Kairó járatát kedd reggel. A gép Larnaca repülőterén landolt. Hirdetés A kezdeti hírek szerint 81 utas ült az EgyptAir utasszállítóján, de az AP később az egyiptomi légügyi hatóságra hivatkozva azt írta, korábban téves adatot közöltek, és csak 55 utas, valamint az ötfős személyzet tartózkodik a gépen.

Úgy tudni, az utasok között nyolc brit és tíz amerikai állampolgár van. A Kairóba tartó gép alig egy órával felszállás után leszállt Larnaca repülőterén, a gépeltérítők követelésére. A repülőteret lezárták.

9 óra után a gépeltérítő elengedte a gépen tartózkodók közül a nőket és a gyerekeket, majd 20 perccel később a többi utast is, leszámítva a személyzetet és öt külföldit – tweetelte a légitársaság. Az AP egy ciprusi illetékestől úgy értesült, hogy a gépen bombát sejtenek. Egy utas szerint a merénylő robbanóövet visel – írta a BBC, és erről adott hírt a Twitteren az EgyptAir is.

A légitársaság hivatalos oldala lebénult. A ciprusi állami rádió szerint legalább egy fegyveres téríthette el az Airbus A-320-ast.

forrás:hvg.hu