• csü. márc 28th, 2024

Vigyázat! Internetes csalás! Oszd meg! Küldd tovább!

A MI IDŐNK által dokumentált esetről így számol be, amely rendkívül kifinomult csalás, és amelynek egy gyanakvó internetező is könnyen bedőlhet:

Egy – látszólag – „PayPal” levelet kaptunk, amelynek formátuma megszólalásig hasonlít az eredeti PayPal internetes fizetős alkalmazás leveleihez.

paypalfraud

A tartalma szerint gyanús, csaló tevékenység miatt a PayPal számlánkat zárolták, az újra aktiváláshoz pedig megint meg kell adni az adatainkat. Ekkor az újraaktiválás linkjén a PayPal-éhoz ismét megszólalásig hasonló oldalra visznek minket, ahol ismét minden adatot meg kellene adnunk, ám ne tegyük! Ugyanis ez az oldal a csalás! És miután megadjuk adatainkat, a tettesek máris elkezdik lehúzni a számlánkról a kisebb nagyobb összegeket.

A csaló oldal a következőről ismerhető fel:
– Furcsa karakterkódolást alkalmaz, ezért néhány betű más karakterré változik.
– A PayPal eredeti levelei „PayPal” néven érkeznek, ez pedig „PayPal Inc.” feladóként. A küldő mailcím mellesleg a support@verificztionsuport.com.
– A levél linkje nem a paypal.com oldalra, hanem ide visz: http://verificztionsuport.com/ + a link végén van egy email-címet is tartalmazó formula. (Az oldal pusztán így nem elérhető).

A következőket ajánljuk:
1, PayPal ügyintézést kizárólag a paypal.com oldalán hajtson végre.
2, Ha már megadta adatait, azonnal zároltassa kártyáját!
3, PayPal oldalán azonnal változtassa meg a jelszavát és a biztonsági kérdéseket.
4, A csalók levelét minden változtatás nélkül továbbítsa a spoof@paypal.com címre, ahol direkt ilyen esetekkel foglalkoznak. 

Forrás …