Íme négy egyszerű házi recept tavaszi megfázásra

Egészség

1. Mustáros lábfürdő
Amikor dagadtnak érezzük fejünket és nózinkat, tudjuk, hogy most alaposan elkapott minket a nátha. Ám egy remek módszerrel hamar ki is kúrálhatjuk. A mustár a megfázás egyik legjobb”ellensége”. Mindössze kevés mustárlisztre van szükségünk, azaz őrölt mustármagra, meg egy lavórra, amelyet megtöltünk 37 C _os vízzel és hozzáadunk 3 evőkanál mustárlisztet.Tíz percig áztassuk benne lábunkat, majd öblítsük le meleg vízzel, kenjük be valami finom masszázsolajjal, húzzunk rá száraz zoknit és be az ágyba. Reggelre már sokkal jobban érezzük magunkat.
2.Csirkeleves
Az  Egyesült Államok legkedveltebb házi receptje megfázásra egy finom csirkeleves. “Zsidó  penicilinnek” is becézik, mivel zsidó bevándorlók honosították meg az USA-ban. Legújabb kutatások ki is mutatták, hogy ez nem csak mendemonda, hanem orvosilag bizonyítható tény. A csirkeleves blokkolja a fehérvérsejtek túlszaporodását, amelyek a gyulladásos folyamatokért felelősek szervezetünkben. A csirkehús fehérjéje pedig zsírszegény és kitűnő energiapótló a beteg szervezetnek.
3.Álomba ringató
Szigorúan felnőtteknek. Ha a nátha már elkapott minket, ráadásul az álmatlanság is gyötör, akkor valami erősebbre van szükségünk.Csavarjunk ki egy citromot, tegyünk hozzá ugyanannyi mézet és viszkit. Enyhíti a náthát, a torokfájást és segít elaludnunk.
4. Bodzaszirup
A kék kis bogyók a legfontosabb vitaminokat hordozzák, így az A-és C-vitamint, valamint a kék színt adó Anthocyan nevű  színezőanyagot. Utóbbi védi a sejteket és blokkolja a vírusokat, amelyek már támadásba lendültek szervezetünk ellen. Ajánlatos egy kevés tejszínt belekeverni, mivel az A-vitamin zsírban oldódó és így gyorsabban fejtheti  ki jótékony hatását.

Szólj hozzá