Kis híján meghalt a fiatal nő egy ártatlan kérdés miatt

Érdekes
Hét idegennek köszönheti az életét, akik egyik edzése előtt ráparancsoltak, hogy nézesse meg magát egy orvossal.

„Őszintén mondom, ha nincs az a hét ember, ma már talán nem is élnék” – kezdi történetét a 27 éves Lauryn Lax. A fiatal arkansasi nő akkor már évek óta súlyos anorexiában szenvedett, amitől hiába próbált, képtelen volt megszabadulni.

Hirdetés

„Kilencéves koromban kezdődött. Emlékszem, az egyik osztálytársam megkérdeztem tőlem, hány kiló vagyok. Zavarba jöttem a kérdésétől, és mivel akkoriban elég bizonytalan személyiség voltam, elhitettem magammal, hogy azért kérdezte, mert kövérnek gondol. Aznap, mikor hazamentem, benéztem a kamrába és eldöntöttem: fogyókúrába kezdek.”

Lauryn, akiről a napokban a Daily Mail című brit bulvárlap írt hosszabban, elárulta, az anorexiája rövid idő alatt átvette az irányítást az élete felett.

Hirdetés

„Képtelen voltam bármi másra gondolni a fogyáson kívül”

-vallja be, majd hozzáteszi, a mélypontot 2011 augusztusában érte el: ekkor alig valamivel nyomott többet, mint 35 kiló.

„Emlékszem, aznap, mikor ráálltam a mérlegre, elképesztően büszke voltam. Tízéves korom óta nem voltam ilyen könnyű, mint most – ezt mondogattam magamnak.”

Bár nem érezte jól magát, Lauryn követte a napirendjét, és edzeni ment. A hét jószívű idegen ekkor vette őt körbe. Elmondták neki, hogy aggódnak érte és ráparancsoltak, hogy nézesse meg magát. Lauryn szerencsére engedelmeskedett, így kiderült, hogy a szívverése vészesen lelassult: percenként alig volt több mint 30.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Három hétig intenzív osztályon ápoltak, és mikor kiengedtek, folytatnom kellett a rehabilitációt. Egy évig tartott.”

Lauryn azt mondja, nem tud elég hálás lenni annak a hét embernek, akik aznap meggyőzték őt arról, hogy segítségre van szüksége. „Ők voltak az én védőangyalaim. Ha ők nincsenek, talán ma én se vagyok itt.”

forrás: 24.hu

Hirdetés