Kiszivárgott, hogy mit tervez az új kormány a migránsokkal. Sok német nem fog örülni!

Hírek

Hatalmas menekülttáborok jöhetnek létre Németországban A Német tartományok 2021-ig plusz nyolcmilliárd eurót kapnak menekültellátásra. (Az idei költségvetést egyébként új adósságok generálása nélkül akarják kihozni.)

A menekültek számát évi 180- 220 ezerben maximálnák, pontosabban törekszenek rá, hogy ennél ne legyenek többen. Felvételükre, a kérelmek elbírálására, a kitoloncolandók kitoloncolására menekültközpontokat hoznának létre, ami miatt több tízezres menekülttáborok jöhetnek létre Németország belsejében.

A Focus.de szerint Algéria, Marokkó és Tunézia biztonságos országoknak számítanak majd – ezekből az országokból most is alig kapja meg valaki a menekültstátuszt, de így ezentúl könnyebb lesz őket elutasítani. A koalíció egyik nagy vesztesei azok lehetnek, akiknek családtagja Németországban él, mégsem tudják követni őt.

A főleg a bajor CSU nyomására elfogadott megállapodás szerint a családegyesítések júliusig a jelenlegi állapotnak megfelelően felfüggesztve maradnak, majd havi 1000 főben korlátozzák azt. (Ez azonban csak az úgynevezett védelemre jogosult menekültekre vonatkozik, a menekültstátuszt kapottakra például nem.) A jól képzett bevándorlók elvehetik a munkát a német vagy EU-s állampolgároktól!

A jól képzett bevándorlók a nyertesek közé tartoznak, számukra a tervezett új bevándorlási törvény könnyített eljárást teremt majd. Eddig az Európán kívülről munka céljából jövőknek meg kellett várniuk, amíg az illetékes hivatal megvizsgálja, hogy egy munka nélküli német vagy EU-polgár be tudja-e tölteni az adott munkahelyet. Mostantól ez nem lesz így, aki magasan kvalikált az jöhet.

forrás

Szólj hozzá