Magyarország üzent a rosszakaróinak! Ezt most már életre a fejükbe vésik!

Hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Arvils Aseradens lett miniszterelnök-helyettessel és Edgars Rinkevics lett külügyminiszterrel tárgyalt Rigában.

Szijjártó Péter találkozott azokkal a lett parlamenti képviselőkkel is, akik aláírták a Magyarországot támogató deklarációt, amelyet azután adtak ki, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a többi között Magyarország ellen is a migrációs politika miatt.

“Magyarország a nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére is mindig ki fog tartani saját álláspontja mellett, nem fogja engedni, hogy illegális bevándorlók lépjenek a területére, és déli határának megvédésével meg fogja védeni Európát, mert számára az ország, és ezen keresztül Európa biztonsága a legfontosabb” — mondta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon nyilatkozva azt mondta, Magyarország és Lettország között van egy szoros szövetségesi együttműködés az EU jövőjével és a migrációval kapcsolatos kérdések vonatkozásában, és ezt jól mutatja az, hogy a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatot csupán egyetlen lett (baloldali) képviselő szavazta meg, 23 kormánypárti és ellenzéki képviselő pedig aláírta a deklarációt, amely szerint kiállnak Magyarország migrációs politikája mellett az Európai Bizottság ellenében.

“Egyetértünk abban, hogy a kötelező kvóták elfogadhatatlanok, és nem lehet rákényszeríteni egyetlen államra sem a bevezetésüket, és semmilyen állandó mechanizmus felállítása sem fogadható el a migránsok betelepítésének vonatkozásában” — szögezte le Szijjártó.

Abban is egyetértés volt a lett tárgyalópartnerekkel, hogy az uniós kohéziós források járnak az EU valamennyi tagjának, így az új közép-európai és balti tagországoknak is.

Szijjártó Péter egyetértett rigai tárgyalópartnereivel abban is, hogy a határvédelemnek első számú szempontnak kell lennie. Lettország és Magyarország is védi az EU és a schengeni övezet külső határát, és Lettország is úgy döntött, hogy kerítést összesen mintegy 210 kilométer hosszan a fehérorosz és az orosz határon, az első 23 kilométeres szakasz pedig már el is készült.

“Visszautasítjuk azt a nyugat-európai megközelítést, hogy csak azok a szolidárisak, akik illegális bevándorlókat telepítenek be” — tette hozzá.

forrás: 888.hu

Szólj hozzá