Nostradamus elképesztő próféciái 2017-re

Sztárok

Ha azt hittük, hogy Nostradamus minden jóslatát ismerjük, akkor nagyot tévedtünk. A legújabb értelmezések szerint elképesztő dolgok várnak ránk 2017-től kezdődően…

Hirdetés

Nostradamus (Michel de Nostredame) az egyik legismertebb európai látnok a XVI. század óta. IX. Károly francia király udvari orvosa, pestisdoktor, gyógyszerész, asztrológus és állítólag látnok volt. Az emberiség jövőjére vonatkozó jóslatait a “Les Propheties” – A próféciák című könyvében hozta nyilvánosságra 1555-ben. A kötet 353 négysoros versikét tartalmaz, amelyek magukba foglalják próféciáit a jövőre nézve. Sokak szerint ezek legtöbbje teljesült, vagy teljesül.

Egyes kutatók szerint, akik számos alkalommal próbálták már értelmezni a rejtélyes versikéket, nagy részük már beigazolódott. Nostradamus például előre látta az 1666-os londoni tűzvészt, a II. világháborút, Hitlert, a Kennedy-gyilkosságot, vagy éppen 9/11-et. Sokan néhány versikét úgy értelmeznek, mint amelyekben a 2016-os hatalmas migránsáradatot és az Iszlám Állam térhódítását is előre látta.

Hirdetés

De a látnoknak akadnak még be nem teljesült jóslatai is, amelyekben az elemzők szerint a közeli jövőben lezajló eseményeket jövendölte meg a látnok.

Ezek közt szerepel az Antikrisztus eljövetele, az armageddoni csata és a III. világháború is. Ez utóbbi egyes értelmezések szerint, már elkezdődött, és Putyin játssza majd az antikrisztus szerepét, míg az eddig rejtőzködő földönkívüliek fogják a felmentő sereget adni…

Más jövendölésekből pedig napjaink aktuális eseményei és azok fejleményei derülnek ki. Ezek szerint Kína merész lépéseket tesz majd, és egy sikeres húzással átveszi a világ vezető hatalmának szerepét.

Olaszországban, a görögökéhez hasonló hatalmas pénzügyi válság lesz, ami világszerte érezteti majd a hatását.

Egy pusztító földrengés romba dönti egész Kaliforniát a Szent András-törésvonal mentén. Latin-Amerikában háború robban ki, ami újradefiniálja az országhatárokat. Ferenc pápa pedig egyes Nostradamus-értelmezések szerint 2017-ben hal meg.

A sok sötét jóslat mellé csak néhány örömteli jutott: A napenergia felhasználása végül teret nyer, és az lesz az elsődleges energiaforrás a Földön. Elképesztő módon fejlődik majd a légi- és űrutazás. Néhány homályos utalást is felfedezni véltek az időutazás technikai megvalósításáról.

A szkeptikusok szerint a jóslatok és a megtörtént események párhuzamba helyezése puszta spekuláció: utólag könnyű összefésülni a dolgokat, illetve belemagyarázni a jósversekbe szinte bármit. A napjainkra vonatkozó előrejelzések szintén nagy vonalakban előre láthatóak, nem kell ahhoz Nostradamusnak lennie valakinek, hogy tovább gondolja a világban zajló történéseket…

Reméljük, nekik lesz igazuk, és a Nostradamusnak tulajdonított sötét jóslatok nem fognak beteljesülni…

forrás: ripost.hu

Hirdetés