1,3 milliós sárga csekket kapott Pál ! Nem elég, hogy….

Színes

Vácszentlászló — Egymillió háromszázezres sárga csekket hozott a postás a fagyállós gazdaként ismertté váló férfinak.

Hirdetés

Vajtai Pál nem a rezsiszámlákkal maradt el, hanem a nemrég lezárult büntetőügyének költségeit kell megfizetnie. A Budapest Környéki Törvényszék küldte, és mind­össze 15 napot adtak a gazdának, hogy rendezze a tartozást, különben végrehajtót küldenek rá.

Hirdetés

dE1ktkqTURBXy8zYTYwMjBlNmZmYzFlZWFmY2EyNDRmYzgwYzBmNTZkOS5qcGVnkZUCzQJsAMLD

A fagyállós gazdának ugyan nem kellett börtönbe vonulnia, de felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és ilyenkor a bíróság rendszerint megfizetteti az elítélttel a bűnügyi költségeket, többek között a kirendelt szakértők díjazását és a vizsgálatok árát is.

Ekkora csekkem még sosem volt. Teljesen el vagyok keseredve, nem értem, hogyan jöhetett ki ez a végösszeg – mondta el a Blikknek Vajtai.

A fagyállós gazda ügyében sok szakértőt hallgattak meg, hiszen sok kémiai és egészségügyi kérdést is tisztázni kellett.

OvOktkqTURBXy9iODQ1NzFlNWNiZmQ5MzcxODM2YmZlZWY3MTU2Zjc4YS5qcGVnkpUDAMzIzRaAzQyokwXNAxTNAbw

Talán szinte mindenki hallott a nagy port kavart ügyről: Vajtai Pál megelégelte, hogy tolvajok lopják szét a házát, és rendszeresen dézsmálják a meggy­borát a pincéből, így meg akarta leckéztetni a szarkát, és fagyállót öntött a borba.

A lecke azonban túl erősre sikerült, a tolvaj meghalt, többen pedig, akiket a fiatalember megkínált a borból, kórházba kerültek. Ők megúszták, mert időben jutottak orvosi segítséghez.

Sz. Sándor azonban nem, édesapja azt hitte, fia csak részeg. A vizsgálat szakértői anyagai szerint ezen nincs mit csodálkozni, a fagyállómérgezés könnyen összekeverhető az ártalmatlan részegség tüne­teivel.

Szakértőket kellett fizetni annak tisztázására is, hogy Sz. Sándor alkoholos és kábítószeres életvitele mennyiben járult hozzá a halálához. Mint ahogy arról is szakértőket kérdezett a bíróság, hogy a fagyálló valóban halálos méreg-e, ölhet-e annyi vegyszer, amennyit Vajtai a meggyborba tett. Még a közismert toxikológus, Zacher Gábor szakvéleményét is kikérte a bíróság.

A bűnügyi költséget mindig kiszámlázzák az elítéltnek. Ez az összeg elég soknak tűnik, nagyon bonyolult esetekben, például összetett pénzügyi ügyekben vagy gyilkosság esetén szoktak hasonló költséget megállapítani. A számla rendezését megúszni nem lehet, csak részletfizetésért folyamodhat az elítélt. Általában hathavi törlesztést ad a bíróság, kivételes esetben egy évig lehet fizetni a részleteket – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Facebookon is segítik

Vajtai Pál két lehetőségben bízik: reméli, támogatói, akik Facebook-csoportot is alapítottak, segítenek rajta. Tervei között szerepel, hogy árverésre bocsátja megmaradt borait. Persze azokban már nincs fagyálló.

Aki akarja, segítheti a fagyállós gazdát a csekk rendezésében.

forrás:http://www.blikk.hu/

Hirdetés