Ezzel foglalkozik most igazán Merkel!

Színes

Angela Merkel a német kormány hivatalos YouTube-csatornáján interjúvoltatta meg magát, hogy elmesélje, nem annyira a brexit érdekli most, sokkal inkább egy Nyugat-Balkánról szóló konferenciasorozat jövő héten Párizsban tartandó harmadik része.

Hirdetés

A német kancellár szerint száz évvel az első világháború kitörését követően különösen fontos, hogy a Balkán nyugati részén lévő országok előtt legyen uniós perspektíva.

Hirdetés

 

Ezen országok EU-ba történő felvétele különböző sebességgel meg is történik, Horvátország és Szlovénia már tagja az uniónak, míg Bosznia-Hercegovina nemrég kérte felvételét a klubba, osztotta meg a riporterrel Merkel. A kancellár arról beszélt, a konferenciasorozatnak köszönhetően konkrét autópálya- és gyorsvasút-tervek vannak a nyugat-balkáni országok összekötésére, és egy egyetemistákat érintő csereprogram is jön.

Az EU további, brexitet követő sorsáról Merkel azt mondta, tartani kell magunkat ahhoz, hogy Európa legyen a világ legversenyképesebb és leginkább tudásorientáltabb kontinense. A jövő a kutatás-fejlesztésben és a digitalizációban rejlik, tette hozzá.

forrás: mandiner.hu

Hirdetés