Jólelkű vállalkozók ingyen felújítják Barna bácsi üzletét

Színes

Bochkor Gábor nem tudott szó nélkül elmenni az idős gödöllői cukrász kálváriája mellett. A Music Fm adásában foglalkozott a témával, és végül sikerült meggyőznie Illés bácsit, hogy folytassa mesterségét. A kis üzletet pedig jólelkű vállalkozók ingyenesen felújítják.

Hirdetés

Tegnap írtunk róla, hogy az 50 éve Gödöllőn működő Barna Illés, messze földön híressé vált idős cukrászmestert egy ismeretlen ember feljelentette. A mester 100 éves, muzeális gépeken dolgozott, és békebeli ízekkel várta a vásárlóit.

Hirdetés

Az elmúlt évtizedek alatt eszközei és az épület is rossz állapotba kerültek, de 60 ezer forintos nyugdíjából nem tellett a felújításra. Az öreg cukrász a hatósági razzia után választhatott: vagy kifizeti a büntetést vagy pedig lehúzza a rolót. Inkább bezárt. Még vannak jó emberek Sokan azonban nem bírták tétlenül nézni ezt a helyzetet.

Az adás hallatán egy gödöllői vállalkozó betelefonált az Önindítóba és felajánlotta, hogy többen összefogva felújítják a mester öreg cukrászdáját. Az idős mester előbb vonakodott, de Bocsi rábeszélte a folytatásra.

Bocsiék első kézből vitték a jó hírt Illés bácsinak, aki sokáig arról beszélt, hogy ilyen helyzetben nem akarja folytatni. “Rosszindulat uralkodik, jobb ha kitér az ember előle”- magyarázta a 78 éves cukrász. Illés bácsi régi eszközökkel dolgozott Bocsi azonban nem hagyta annyiban, addig győzködte Illés mestert, míg az ráállt a folytatásra, így nem törik meg az 50 éves cukrászmúlt.

Bochkor Gábornak nem ez volt az első akciója, amikor felhasználta a média erejét, és valakit vagy valamit megmentett.

forrás:http://utcaemberek.blogspot.hu

Hirdetés