Megállás nélkül ostromolják a migránsok a kerítést! Rengetegen másznak át!

Színes

A spanyol kormány több méter magas kerítést épített Melilla városának külső, Marokkóval közös határához, mivel az Afrikából érkező illegális bevándorlók folyamatosan ostromolják azt. A határt ostromló migránsokat az e heti kedvezőtlen időjárás se tántorította el, hisz ömlő esőben másztak át a kerítésen.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben spanyol kormányzat, hisz a belpolitikai káosz mellett meg kell küzdenie a két enklávéjába – az afrikai kontinensen lévő Ceutába és Melillába – érkező folyamatos migrációval. A legtöbb bevándorló Fekete-Afrikából próbál átkelni a mediterrán országba, hogy ott jobb gazdasági körülmények között élhessen.

Hirdetés

Reggel nyolc óra körül ismét szervezetten támadták meg a spanyol határt az illegális bevándorlók. A marokkói hatóság emberei túlterheltek, így nem sikerült megállítaniuk az áradatot. Kétszáz afrikai migránst sikeresen a határ afrikai oldalán tartottak, azonban száz bevándorló át tudott jutni a Spanyolországhoz tartozó Melilla területére”

– mondta spanyol civil gárda szóvivője.

A Spanyolországba igyekvő migránsoknak egy hat méter magas, szögesdróttal ellátott kerítésen kell átmászniuk, amelyen gyakran fenn is akadnak.

A kerítésen átmászó migránsokat a spanyol kormány nem juttatja vissza a marokkói oldalra, hanem befogadóközpontokba szállítják őket, ahol beadhatják a menedékkérelemhez szükséges papírokat.

forrás: 888.hu

Hirdetés