Telefonját nyomkodta a kamionos, egy egész családdal végzett

Színes

Döbbenetes családi tragédiát okozott a mobilfüggőség. Egy lengyel kamionsofőr, bizonyos Tomasz Kroker a héten tíz év börtönt kapott a brit Reading-i Koronabíróságon, mert négy ember – köztük három gyermek – halálát okozta azzal, hogy nem az utat figyelte, helyette a telefonját nyomkodta.

Hirdetés

Minderről megrázó erejű bizonyítékot tártak a bíróság elé: a felvételen jól látszik, amint zenét hallgató Kroker szinte a szemét lesütve nézi a telefonját. Próbál zenét váltani, és észre sem veszi az előtte álló kocsisort. Amikor mégis, és megragadja a kormányt, már késő: belerohan egy autóba, melyet szinte teljesen maga alá gyűr. A járműben három gyermek utazott: Josh és Ethan Houghton, az édesanyjuk, Tracey és Aimee Goldsmith, az anya élettársának kislánya. A fiúk 11 és 13, a kislány 11, az anya pedig 45 volt. Mind a négyen a helyszínen életüket vesztették.

Hirdetés
Tracy és fiai, valamint Aimee és bátyja, Jake, aki a másik autóban ült édesapjával. Egyedül ők maradtak életben a családból…

A bíróságon kiderült: a sofőr nagyjából egy kilométeren át nem figyelte az utat. A bírónő, Maura McGowan szerint annyira figyelmetlen volt, hogy gyakorlatilag be voltak csukva a szemei. A legmegdöbbentőbb, hogy a kamionossal egy órával korábban iratta alá munkaadója a szerződése szigorítását, ami szerint megígéri, a vezetés közben nem fog többet mobilozni. Ráadásul a fiatal sofőr maga is édesapa, öt hónapja született meg gyermeke – írja a Sun.

Tracey élettársa, Mark Goldsmith szemtanúja volt a balesetnek, vele másik gyermeke, a 13 éves Jake utazott. Egy családi kempingből érkeztek haza, de nem fértek el egy autóban. Maga is balesetet szenvedett, több bordája eltörött. Az esetről készült készült felvétel itt megtekinthető

forrás:http://www.borsonline.hu

Hirdetés