Vigyázz, a mákos sütiért elvihet a rendőr!

Színes

A közúti ellenőrzés során kellemetlenséged támadhat abból, ha mákos sütit ettél. Az elvégzett drogtesztet kétség kívül kiakaszthatja a bejgli.

Hirdetés

A hazai doppingellenőrzés vezetője is megerősítette, hogy a mákos sütemények, így a bejgli fogyasztása pozitív drogtesztet eredményez. Akár az autóvezetéstől is eltilthatnak – írja a Ripost.

Hirdetés

Mindezt Dr. Tiszeker Ágnes a sportolókat is ellenőrző Magyar Antidopping Csoport ügyvezető igazgatója korábban hivatalosan is kijelentette:
– Azt tudom tanácsolni minden sportolónak, hogy tartózkodjon a mákos ételektől, mert három-négy napba is telik mire a szervezet feldolgozza, komoly gond lehet belőle.

A mákos sütemények ugyanis ópiumszármazékokat visznek a szervezetbe, még 48 órával a fogyasztásuk után is kimutatható ópium jelenléte a vizeletben! Egy német kísérlet bebizonyította, hogy még két nap múltán is a vizeletmintában 10 mikrogramm/ milliliter koncentrátumban lehet opiátokat kimutatni. Ez a sokszorosa a teszt határértékének!

Az USA-ban éppen emiatt a börtönökben az elítéltek már évek óta el vannak tiltva mákos ételek fogyasztásától, hogy erre hivatkozva ne tudják kimagyarázni a pozitív drogteszteket.

Hirdetés