Szörnyű terv látott napvilágot. Ezt teszi Nagy-Britannia ha a Brexit után eldurvul az EU-val a viszony:

Színes

A brit express tudomására jutott egy titkos terv, amit Nagy-Britannia vészhelyzet esetére dolgozott ki. Nagy-Britannia felrobbantja a csatorna alagutat ha számára kedvezőtlenül alakul a Brexit vagy valamilyen súlyos helyzet áll elő Európában.

 

Az alagút felrobbantásának terve egy idős az alagút megtervezésével. A tervezők felkészültek egy esetleges európai szovjet invázióra és elkészítették az alagút megsemmisítésének forgatókönyvét. Eszerint egy kisebb atombomba felrobbantásával örökre megsemmisítenék a kontinens és Nagy-Britannia közötti kapcsolatot.

A robbantás azért került épp most szóba mert Spanyolország és Nagy-Britannia között nagy vita alakult ki Gibraltár hovatartozásáról, másrészt egy hónapon belül új elnöke lesz Franciaországnak és nem zárható ki, hogy fellángol az évszázados ellentét a két ország között.

A legmerészebb brit szakértők odáig mentek, hogy Putyin hadserege bármikor egy villámháborúval végigmasírozhat Európán és egyik pillanatról a másikra a csatorna calaisi oldalán lehet, az alagúton pedig könnyedén bejuthat a szigetországba.

forrás

Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?