Újabb in­for­má­ciók a Ma­gyar­or­szá­got elérő ha­lá­los ví­rus­ról

Színes

Ka­nyaró miatt vesz­teg­zá­rat ren­del­tek el a makói kór­ház fek­vő­be­te­ge­ket el­látó osz­tá­lyain és sür­gős­ségi rész­le­gein. Újabb in­for­má­ci­ó­kat kö­zölt az in­téz­mény a ví­rus­ról.

Hirdetés

Ahogy a is beszámolt róla, a makói kórház tíz munkatársánál jelentkeztek kanyaró megbetegedésre utaló tünetek, közülük ötnél már laboratóriumi vizsgálatok is igazolták a fertőzést,emiatt vesztegzáratrendeltek el az intézményben. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője az MTI kérdésére elmondta,

Hirdetés

a kanyarógyanús dolgozók 1975 és 1991 között születtek, de a legfiatalabb munkatársnál nem igazolták még a fertőzést.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója közölte, a zárlat miatt a makói intézményben új betegeket nem tudnak fogadni, de a már felvett páciensek ellátása garantált.

A kórházban ápoltak nem fertőződtek meg

A központ az országos tisztiorvosi szolgálatnál kezdeményezte a területi ellátási kötelezettség módosítását. Ez alapján a térség Békés megyéhez közeli településein lakó 2800 ember fekvőbeteg és sürgősségi ellátását az orosházi kórház végzi. Kallai Árpád elmondta:

Az érintett egészségügyi dolgozók jól vannak, otthonukban lábadoznak, számukra a fertőzés továbbterjedését megakadályozó magatartási szabályokat írtak elő.

A szakember közölte, a járványügyi szabályoknak megfelelően vizsgálják, honnan indult el a fertőzés.

Kanyarójárvány tombol Romániában is, február végére már 16-an haltak bele a fertőzésbe.
Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?